¿Què és l'IPR-HELPDESK?
¿Què és l'IPR-HELPDESK?
logoipr.png L'IPR-Helpdesk o Servei d'Assistència sobre Drets de Propietat Industrial i Intel·lectua, és un projecte creat per la Comissió Europea que s'engega en 1998, per a ser un punt de referència en consultes i informació sobre propietat intel·lectual i industrial en la Unió Europea.

Aquest servei és una iniciativa oficial de la Comissió Europea que es presta sense cost algun. Està dirigit a investigadors i a PIMES que participen en projectes de col·laboració finançats per la Unió Europea. Addicionalment el servei està dirigit a PIMES que formen part i participen en processos internacionals de transferència tecnològica.

L'IPR-Helpdesk inclou 3 líneas:

Un equip d'experts en Propietat Intel·lectual atén de forma individual consultes relacionades amb propietat intel·lectual i drets de la propietat intel·lectual.
El servei respon per escrit en el termini de 3 dies laborables. També, el servei dóna suport en la revisió i anàlisi de contractes i acords relacionats amb propietat intel·lectual, com per exemple, acords o contractes de llicències, de distribució, acords de copropietat i acords de consorci
El Servei Europeu d'Assistència sobre Drets de Propietat Intel·lectual participa en esdeveniments i conferències empresarials, informant sobre les seues activitats i serveis, i imparteix formació personalitzada a grups interessats en tota Europa, tant de manera presencial com a on-line, i d'aquesta manera els participants poden unir-se des dels seus ordinadors d'acord a la disponibilitat de la seua agenda.
Diverses publicacions com a guies i documents informatius o casos pràctics, orienten sobre com fer front a qüestions de propietat intel·lectual en determinades situacions o durant l'execució d'un projecte de recerca en col·laboració.
Totes elles estan *publicamente disponibles en la llibreria on-line de la pàgina web del Servei Europeu d'Assistència sobre Drets de Propietat Intel·lectual.
A més, un butlletí periòdic de notícies i un butlletí quadrimestral informa de les últimes notícies i temes de propietat intel·lectual. L'equip del servei d'assistència també lliura material informatiu baix comanda, per a ser distribuïts en esdeveniments o en les activitats ordinàries de cada interessat.

 

Guardar