Climent anuncia a Cocentaina que l'IVACE augmenta les ajudes i pagarà al 100% les obres de millora dels polígons industrials de 2017
Climent anuncia a Cocentaina que l'IVACE augmenta les ajudes i pagarà al 100% les obres de millora dels polígons industrials de 2017 M'agrada Imprimeix Correu

NOTA COCENTAINAEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que l'IVACE ha augmentat les ajudes destinades a les obres de millora i modernització de polígons industrials en 2017 i les subvencionarà totes al 100% (27-12-2017)


D'aquesta manera, la quantitat total destinada en 2017 a les actuacions de millora es de 23,7 milions d'euros, enfront dels 16,48 milions d'euros pressupostats inicialment. Al 2017 s'han beneficiat 73 polígons i àrees industrials de les comarques del Baix Segura, El Comtat, L'Alcoià, El Baix Maestrat, Els Ports, l'Alt Maestrat, La Safor i La Vall d'Albaida.


Cal destacar que fins ara l'IVACE pagava un percentatge de les obres i la resta era a càrrec de cada Ajuntament de la localitat en la qual es troba el polígon. Després de produir-se diversos increments pressupostaris, l'IVACE subvencionarà al 100% les obres, sense que açò comporte cap despesa per als ajuntaments.


En aquest sentit, el titular d'Economia ha manifestat que des de la Conselleria “esperem que el pressupost que els Ajuntaments anaven a destinar en 2017 a aquestes obres de millora i en l'àmbit de la indústria i que ara no utilitzaran, tinguen a bé de seguir invertint en la indústria i en els polígons industrials per a continuar apostant pel sector més important  que ens dóna estabilitat en el temps, dignifica els llocs de treball i genera cohesió social”.


El conseller ha fet aquest anunci a Cocentaina, on ha visitat junt amb la directora general de l'IVACE, Júlia Company, i l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, les obres de millora i modernització del Polígon Industrial Algars que compta amb 510.758,77 euros de subvenció que representen el 100% del cost total de les obres.


Climent ha ressaltat que l'IVACE ha invertit a Cocentaina 1,48 milions d'euros per a les obres de millora i modernització de les àrees industrials Jovades i Sant Cristòfol i el Polígon Industrial Algars i 2,24 milions d'euros per al Comtat per a modernitzar cinc polígons industrials dels municipis de Cocentaina, Muro d'Alcoi i l'Alqueria d'Asnar "que permetran millorar la seua imatge, els accessos i els serveis que presten a ciutadans i empreses".


Per a Climent aquest augment de les ajudes al 100% “consolida l'aposta decidida de la Conselleria d'Economia Sostenible pels sectors productius i per la reindustrialització”. Així mateix, ha assenyalat que aquesta ordre d'ajudes “publicada per primera vegada en la història de la democràcia és un clar exemple del nostre compromís per la millora de la qualitat i serveis dels polígons industrials”.


El titular d'Economia ha assegurat que l'ordre d'ajudes per a millorar els polígons i àrees empresarials tindrà la seua continuïtat amb caràcter plurianual en els exercicis 2018-2019 a la qual podran optar un total de 26 comarques i 380 municipis. “El nostre objectiu- ha continuat- és vertebrar el territori des del vessant de la indústria i beneficiar al major nombre de polígons”. Així, ha avançat que s'espera poder disposar de prop de 50 milions d'euros per a aquesta ordre d'ajudes “i arribar també a percentatges importants”.


“En molts polígons es fa necessària una modernització per a fer-los més accessibles i per açò des de l'IVACE posem a la disposició dels ajuntaments aquesta ordre també en els exercicis 2018-1019 per a fer possible la millora dels polígons que redundarà també en les empreses i els seus treballadors", ha explicat.


Actuacions de millora


Les actuacions de millora i modernització que s'han dut a terme en els 73 polígons han consistit principalment en la implantació de fibra òptica, instal·lació de càmeres a través de CCTV connectat a la Policia Local, implantació de carril bici i passarel·les per als vianants o ampliació/creació de depuradora.


També s'han subvencionat accions per a millorar la imatge dels polígons mitjançant la regeneració paisatgista i ambiental, substitució de l'enllumenat públic per LEDS, generació d'energia renovable, instal·lació de serveis contra incendis i la implantació d'ecoparc o sistemes de gestió de residus.


La millora de les zones verdes amb recorreguts biosaludables, la creació d'una pàgina web amb informació del polígon industrial accessible l'IVACE, la millora viària, senyalització horitzontal i vertical de tràfic, senyalització dels carrers, millora del sanejament separatiu de les aigües residuals i en el subministrament d'aigua, i /o augment de cabal i pressió i la dotació de subministrament de gas també són actuacions subvencionades pel IVACE durant 2017.

Polígon Industrial Algars de Cocentaina


El Polígon Industrial Algars de Cocentaina té una superfície de 280.602 m2 i 50 empreses instal·lades que gràcies a la ajuda de l'IVACE milloraran les zones verdes amb la restauració de cotes i rampes que, a més a més, permetran l'accessibilitat per als treballadors i vianants.


També han substituit el sistema d'enllumenat públic del polígon per lluminàries LED i s'ha millorat la senyalització e identificació dels carrers amb la col·locació de panells a l'entrada. Aquestes actuacions compten amb una inversió total de 510.758,77 euros per part de l'IVACE.