Notícies europees
Patents and the Fourth Industrial Revolution

resumenEPOL'EPO ha elaborat un estudi que analitza les tendències d'innovació que assenyalen el començament de la 4ª revolució industrial a partir de l'última informació disponible sobre patents europees.
L'estudi arreplega totes les sol·licituds de patents europees relacionades amb objectes autònoms que s'han identificat fins a 2016 i les agrupa en 3 sectors principals:

Llegeix més...
 
Les xifres del “capital intangible” en els productes manufacturats

IntangiblesUn nou estudi de l'OMPI presenta per primera vegada les xifres relatives al valor de el “capital intangible” en els productes manufacturats. Per primera vegada, les xifres revelen que prop d'un terç del valor dels productes manufacturats venuts a tot el món deriva de el “capital intangible”, per exemple, el desenvolupament de marques, el disseny i la tecnologia, segons es desprèn de l'estudi realitzat per l'OMPI sobre les cadenes globals de valor que les empreses utilitzen per a la seua producció.

Llegeix més...
 
Els 'moonshots' caracteritzen el nou FP9 per a la recerca i la innovació.

comisioneuropea"Moonshots" és la paraula utilitzada a Brussel·les per a definir les primeres característiques del nou Programa Marc 9, que començarà en 2021. aquesta paraula s'origina en el discurs del president nord-americà John F. Kennedy en 1961, qui va demanar un programa espacial que aconseguira aterrar al primer home en la lluna, un objectiu que es va aconseguir vuit anys després.

Llegeix més...
 
La Comissió llança el premi Horitzó d'Innovació Social

El 27 de novembre el Comissari de Recerca, Ciència i Innovació de la CE, Carlos Moedas, va presentar un nou Premi Horitzó d'Innovació Social per a millorar la mobilitat de les persones majors. El premi té un pressupost de 2 milions de € i està finançat per Horitzó 2020.

Llegeix més...
 
H2020 aconsegueix 110 milions d'euros extra per a 2018

Després d'una llarga sessió de 17 hores que va finalitzar en la matinada del dissabte 18 de novembre, els negociadors de la UE van acordar destinar 110 milions d'euros addicionals al programa de recerca Horitzó 2020 en 2018.

Llegeix més...