finMEDIVACE és soci del projecte europeu FinMED que cerca impulsar el finançament de la innovació per als sectors de creixement verd a través de clusters innovadors de la zona MED (Mediterrani Nord). El llançament d'aquest projecte europeu ha tingut lloc a Torí els dies 11 i 12 d'abril 2018.

El projecte FinMED incorpora un grup de regions i altres agents de suport com a organitzacions empresarials, proveïdors de coneixements i de desenvolupament, amb la finalitat d'augmentar el finançament de la innovació en sectors de creixement verd a través de la millora de polítiques i estratègies dirigides al finançament d'aquests sectors verds.

Les activitats del projecte es beneficiaran del finançament de la Comunitat Europea en la 4ª convocatòria de projectes integrals del programa de cooperació transnacional Europea per al Mediterrani, Interreg MED programa 2014-2020. De fet, amb 3.655.629,31 ?, la UE contribueix a recolzar el projecte amb el 85% del pressupost total que ascendeix a 4.300.740,36 ?

El projecte ofereix resultats concrets en tres camps:

1) Polítiques públiques, mitjançant el desenvolupament i adopció de nous conceptes, principi i pràctiques per a finançar estratègies de creixement verd.

2) Innovació i negocis mediambientals, millorant la interacció i la col·laboració (a nivell regional i transnacional) entre els actors involucrats i tancar la bretxa entre les empreses i els seus finançadors.

3) Capacitats de sectors verds, estimulant i recolzant activament la seua capacitat d'adaptació als reptes de finançament més exigent.

El projecte tindrà una durada de 4 anys, està encapçalat pel soci italià REGIONE PIEMONTE (PIEM) i implica a altres 14 socis europeus:

-    University of Turin ? Department of Management (UNITO), Italy
-    Region of Western Macedonia (RWM), Greece
-    Sarajevo Economic Regional Development Agency (SERDA), Bosnia and Herzegovina
-    University of Algarve - Division of Entrepreneurship and Technology Transfer (UAlg), Portugal
-    Larnaca-Famagusta District Development Agency (ANETEL), Cyprus
-    ENVIRONMENT PARK SPA (ENVIPARK), Italy
-    Autonomous Region of Sardinia ? Industry Department (RAS), Italy
-    Jo?ef Stefan Institute (JSI), Slovania
-    CENTRE FOR RESEARCH AND TECHNOLOGY HELLAS (CERTH), Greece
-    EA ECO-ENTREPR ISES (EA), France
-    Gozo Development Agency (GDA), Malta
-    Collectivity of Corsica (CTC), France
-    IVACE, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Spain
-    TECHNOLOGICAL CORPORATION OF ANDALUSIA (CTA), Spain

 

finmed

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Per a més informació:

Roberto Algarra Alberto
Projectes Europeus IVACE
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.