CRECTIVE EN

Participants:

       • ARCA Consortium (IT)
       • Municipality of Prato (IT)
       • Monastir El Fejja Competitivness Pole (TU)
       • Leaders Organization (PA)
       • Higher Council for Innovation and Excellence (PA)
       • Confederation of Egyptian European Business Associations (EG)
       • Catalan Fashion Cluster (ES)
       • IVACE - Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (ES)
       • The Higher Council for Science and Technology/ International Cooperation Department (JO)
       • Federation of Egyptian Chambers of Commerce - Alexandria Chamber (EG)

Pressupost

3,2 M € (finançat per la UE sota el Programa ENI CBC Med al 90% - 2,9 M €)

Duració: 30 mesos.

Descripció del Projecte

El tèxtil, el calçat i el cuir són sectors tradicionals del Mediterrani, amb una facturació global anual estimada de més de 280 bilions d'euros i 2,7 milions d'empleats que treballen principalment en les MIPYMES, les quals representen el 90% de la indústria.

Durant les últimes dècades, aquests sectors s'han vist afectats per la desacceleració econòmica i una competència molt forta provinent d'Àsia. Les empreses dels sectors tradicionals situades en territoris mediterranis han de renovar ràpidament els seus models de negoci per a no veure's amenaçades.

Al no poder competir ni en preu ni en volum, els principals desafiaments per a elles són la innovació de productes i processos, l'establiment de nous models de negoci i la creació d'aliances empresarials sostenibles per a enfortir les cadenes de valor. CRE@CTIVE abordarà aquests desafiaments.

En particular, el projecte té com a objectiu impulsar la creativitat com a aspecte clau per a incrementar les oportunitats econòmiques de les MIPYMES mitjançant la creació de vincles entre els sectors tradicionals i les indústries creatives (artesania, disseny, cultura, etc.). Com a resultat, la innovació creativa actualitzarà els productes i millorarà el seu posicionament, fent-los més competitius en els mercats globals.

Objectiu: Fomentar les cadenes de valor i les aliances empresarials entre les MIPYMES del sector tèxtil, confecció, del calçat i del cuir del Mediterrani, amb la finalitat de fomentar la creació de nous productes i el creixement empresarial, mitjançant la construcció de ponts entre aquests sectors i la indústria creativa.

Què es millorarà?

CRE@CTIVE enfortirà les xarxes, els clústers i les cadenes de valor transnacionals d'innovació. Crearà nous llocs de treball, impulsarà l'ús eficient dels recursos i accelerarà el procés de generació, difusió i aplicació d'idees, conceptes i models comercials innovadors. Es proporcionaran solucions tangibles per als grups destinataris, en particular per als joves i les dones, però també per a la societat en general.

Concretament, gràcies a CRE@CTIVE, se secundaran directament 16 noves aliances comercials per a establir noves oportunitats de mercat; i es crearan almenys 24 nous llocs de treball directes a llarg termini mitjançant la participació directa en la posada en marxa del projecte pilot, a través de subvencions que donaran l'oportunitat de crear noves empreses basades en enfocaments innovadors.

Qui es beneficiarà?

 • MIPYMES dels sectors tradicionals que es troben localitzades en territori mediterrani.
 • 100 individus compromesos cultural i creativament (artistes, dissenyadors, artesans, etc.
 • Creative Hubs
 • 50 autoritats públiques locals
 • 20 Comunitats Locals que participaran en els processos d'innovació
 • Consumidors finals que es beneficiaran de la innovació de productes.

Assoliments esperats

 • 48 empreses que participen en esdeveniments comercials transfronterers
 • 6 models de laboratoris de negoci que afavoriran noves i innovadores idees, models i serveis de negoci
 • Es crearan 16 noves solucions comercials
 • 1 model de governança desenvolupat per a enfortir els sectors tradicionals i brindar suport empresarial innovador a empreses i noves empreses per a competir millor en els mercats
 • 6 seminaris d'intercanvi de cooperació per a funcionaris, autoritats públiques i agents econòmics
 • 6 observatoris regionals constituïts com una iniciativa oberta, cooperativa i de diàleg per a millorar i establir polítiques i programes de finançament de la innovació

Contribució a la formulació de polítiques

El projecte involucrarà àmpliament a les autoritats públiques i els prenedors de decisions en les activitats per a assegurar un impacte profund en les polítiques. A més, la participació de diverses autoritats públiques rellevants en l'Associació garantirà que els resultats i les accions de CRE@CTIVE siguen compatibles amb les últimes i pròximes polítiques de desenvolupament.

Després de finalitzar el temps de vida del projecte, les autoritats públiques podran considerar els vincles creats pel projecte entre els sectors tradicionals i les indústries creatives com un criteri imprescindible per als seus esquemes de suport financer regionals o nacionals. CRE@CTIVE és una oportunitat única per a posar la creativitat en el centre de la formulació de polítiques en els sectors tradicionals

Contacto: Roberto Algarra Alberto   -   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.   -   Tel. 961.209.674

Sitio web: CRE@CTIVE | ENI CBC Med


Esta información ha sido producida con la ayuda financiera de la Unión Europea bajo el Programa ENI CBC Mediterranean Sea Basin Program. El contenido está bajo la total responsabilidad del IVACE y bajo ninguna circunstancia se podrá considerar que refleja la posición de la Unión Europea o las estructuras de gestión del Programa

mediterranean logo 399x175 acf cropped 300x188BlueBiomed pretén el desenvolupament d'una metodologia de lligam entre les polítiques regionals i nacionals de suport prioritari a la innovació, generades com a conseqüència de les estratègies d'especialització intel·ligents (S3/RIS3) i els objectius estratègics transnacionals del programa Interreg MED de la UE. Aquestes polítiques comprenen: I+D, marítimes i estratègies d'economia blava (economia verda aplicada a la mar).

La bioeconomia blava té prevista una alta taxa de creixement vinculada a l'existència d'importants necessitats socials de productes i/o serveis que es creuen mitjançant l'ús de biotecnologies blaves com a aliments, medicaments, cosmètics, turisme/oci, biocombustibles, medi ambient, etc.

BLUEBIOMED donarà suport a la posada en marxa d'una aliança d'11 països del Mediterrani, receptors de fons FEDER, promovent la transformació de la bioeconomia blava mediterrània cap a objectius de desenvolupament sostenible, a través de la innovació, i donant suport a una millor governança de les polítiques d'innovació en l'àrea mediterrània, amb la formulació de polítiques territorials-regionals/nacionals, assumint l'Agenda 2030 d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Ivace participa com a institució observadora, pel seu interés a ajustar les seues iniciatives i ajudes a l'economia circular i la reducció de l'impacte advers del canvi climàtic en general, de manera que siguen complementàries a qualsevol altra, d'altres administracions, institucions o organitzacions, i d'acord amb RIS3 CV en la qual IVACE ha tingut un paper essencial.

El projecte té una duració de 2 anys i està integrat en el programa de cooperació europea interregional INTERREG Mediterranean: Donar suport al procés d'enfortiment i desenvolupament de marcs de coordinació multilateral al Mediterrani, per a respostes conjuntes a desafiaments comuns.

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.